Over mij

Mijn foto
Een goedgevulde boekenkast, de geur van oude boeken... uitnodigend, vol met - mogelijks interessante - wetenswaardigheden. Mijn interesses gaan vooral naar natuurgeneeskunde, meer bepaald homeopathie, craniosacraal therapie en voetreflexologie maar ook naar fotografie, computer en alles wat er in en om een mens heen plaatsvindt.

vrijdag 4 maart 2011

Psychofarmaca...

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig 'aan de pillen' is.  Tegen allerlei kwaaltjes bestaat er wel een pilletje en ook voor zogenaamde psychische problemen wordt wel een oplossing in tabletvorm aangeboden.
Ook kinderen ontsnappen niet meer aan deze ongelukkige hype... Ofwel hebben ze ADHD of ADD of ASD maar hoe dan ook, er is wel wat voor te slikken.
Misschien voor velen toch interessant om eens even het licht op te steken bij CCHR (http://www.cchr.org/); bekijk zeker ook eens de video's !
Deze organisatie bestaat voornamelijk uit mensen die uit het vakgebied komen, farma-industrie, artsen, wetenschappers, patiënten, ouders van kinderen, enz...  Zij drukken ons met de neus op de feiten; hoe schadelijk deze middelen zijn; hoe studies worden gemanipuleerd; hoe ziekten worden uitgevonden ten behoeve van de industrie; hoe onze gezondheid op het spel wordt gezet.
Er bestaat nu ook een Belgische afdeling van deze organisatie: http://www.cchr.be/
Vele zaken die door deze organisatie worden aangebracht zijn ronduit shockerend maar het is dan ook de bedoeling om mensen wakker te schudden.
Hoe dan ook, weet dat er ook alternatieven zijn wanneer je je niet lekker in je vel voelt.

1 opmerking:

falcon zei

eerst en vooral proficiat met jouw blog. Ziet er goed uit en moet zeggen dat wij over verschillende dingen een gelijklopende mening hebben. Doe zo voort ...