Over mij

Mijn foto
Een goedgevulde boekenkast, de geur van oude boeken... uitnodigend, vol met - mogelijks interessante - wetenswaardigheden. Mijn interesses gaan vooral naar natuurgeneeskunde, meer bepaald homeopathie, craniosacraal therapie en voetreflexologie maar ook naar fotografie, computer en alles wat er in en om een mens heen plaatsvindt.

woensdag 30 juli 2014

Logica

Tijdens de zware regenval van de laatste dagen zag ik plots dat er zeer veel water op het plat dak was blijven staan.  Dit klopte natuurlijk niet dus ik haalde er een specialist bij.
De specialist bekeek de zaak grondig en wees me op het gevaar van die hoeveelheid water op het dak; door het gewicht zou het dak het kunnen begeven.  Geen nood, hij zou het wel oplossen.  Hij stelde voor om een gat in het plafond te maken en er een buis door te steken zodat het water via de buis van het dak zou wegvloeien.  Een zinken bad naast de salontafel zou het opvangbekken worden.
Terwijl ik de man zeer bedenkelijk bekeek probeerde hij me nog te overtuigen door er de garantie aan toe te voegen dat het instortingsgevaar zou geweken zijn.
Ik heb deze man de werken niet laten uitvoeren.  Waarschijnlijk zou ook iedereen me voor gek verklaren mocht ik het wel gedaan hebben.  Logisch, lijkt me.
Nochtans...
... hoor ik nog heel vaak dat specialisten aan ouders voorstellen om de jonggevormde trommelvliesjes van hun kleine kindjes met een buisje te doorboren 'om het vocht een uitweg te bieden'...  Vreemd genoeg lijkt iedereen dan plots euforisch over deze oplossing.

Bestaan er dan 2 soorten logica?

2 opmerkingen:

Francine zei

Ja logisch, maar wat kan je in dat geval dan wel doen? met de oren van de kinderen?

Marc Van Wijk zei

Een geneeswijze zoeken die de totaliteit in beschouwing neemt, (voor zover ik weet) Traditionele Chinese Geneeskunde of Klassieke Homeopathie.