Over mij

Mijn foto
Een goedgevulde boekenkast, de geur van oude boeken... uitnodigend, vol met - mogelijks interessante - wetenswaardigheden. Mijn interesses gaan vooral naar natuurgeneeskunde, meer bepaald homeopathie, craniosacraal therapie en voetreflexologie maar ook naar fotografie, computer en alles wat er in en om een mens heen plaatsvindt.

woensdag 20 april 2011

Worden kruidenpreparaten verboden?


Er gaan al een tijdje mails de ronde met petities om te voorkomen dat Europa de verkoop van kruidenpreparaten zou verbieden.
De situatie moet toch wel wat genuanceerd worden.  Het is inderdaad de bedoeling om binnen Europa de regelgeving te verstrengen doch het gaat hier over kruidengeneesmiddelen.  Concreet wil dit zeggen dat, vooraleer een kruidenpreparaat als geneesmiddel erkend kan worden, er zeer strenge voorwaarden aan verbonden zullen worden.  Waarschijnlijk gebeurt dit alweer onder invloed van de almachtige farma-industrie… men kan immers geen patent nemen op natuurproducten; er zijn bijgevolg ook geen woekerwinsten mee te maken.  Dit heeft dan ook weer tot gevolg dat er weinig kruidenpreparaten als geneesmiddel erkend zullen worden vermits er zelden fondsen gevonden worden om de verschillende fasen van onderzoek, studie en test te financieren.
Kruidenpreparaten die als voedingssupplement verkocht worden zullen dus verkrijgbaar blijven.
Wat meer gedetailleerde info kan je lezen op http://www.naredi.be/nederlands/documents/Persbericht20110405-THMPDFinaal_001.pdf

Geen opmerkingen: