Over mij

Mijn foto
Een goedgevulde boekenkast, de geur van oude boeken... uitnodigend, vol met - mogelijks interessante - wetenswaardigheden. Mijn interesses gaan vooral naar natuurgeneeskunde, meer bepaald homeopathie, craniosacraal therapie en voetreflexologie maar ook naar fotografie, computer en alles wat er in en om een mens heen plaatsvindt.

woensdag 7 september 2011

Bijna 40% heeft een geestesziekte...

Dit was gisteren een krantenkop in De Standaard.

Schandelijk en wraakroepend!  Men wil iedereen tegenwoordig een geestesziekte aanpraten; de farmaceutische industrie laat, al dan niet via veel lobbywerk, typisch-menselijke gedragingen registreren als ziekte om er later een 'gepast' medicijn voor op de markt te brengen.
De ene dag gaat het al wat beter dan de andere: dit wordt 'Bipolaire aandoening'; je bent wat zenuwachtig voor een spreekbeurt: dit wordt 'Social anxiety disorder', terwijl dit normaal menselijk gedrag is.  Onder druk van de farmaceutische industrie worden we overgemedicaliseerd!  Bovendien is de medicatie onvoldoende of te kortstondig getest; men test nooit combinaties van geneesmiddelen en men gebruikt terminologie die zeer wetenschappelijk klinkt zonder dat ook te zijn: 'er is een onbalans in de hersenen'... onbalans van wat?  Hoe meet men dat?  Waarmee vergelijkt men?
Wat misschien nog het ergste van de zaak is, is dat de instanties waarop wij zouden moeten kunnen vertrouwen als het om onze gezondheid gaat, achter de schermen gestuurd worden door 'infiltranten' van de farmaceutische industrie.  Zij zorgen ervoor dat medicijnen goedgekeurd worden en dat gezondheidsaanbevelingen worden doorgevoerd.
Niet onze gezondheid maar 'big money' is belangrijk.
De grootste ramp die de farmaceutische industrie kan overkomen is dat mensen gezond worden!
Artikels zoals dit willen doen uitschijnen dat we nog niet genoeg of alleszins niet adequaat genoeg behandeld worden, lees: niet genoeg pillen slikken.
Welke politiekers zullen eens het lef hebben om deze praktijken aan de kaak te stellen?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi marc,
ook ik en vele kennissen met mij hebben het gevoel dat we steeds meer in een hokje moeten geplaatst worden,met de juiste (???) medicijnen erbij.
Ik heb familie en vrienden in de medische wereld en vraag me steeds af...worden zij gebrainwasht bij de studies dat ze niet meer openstaan voor een eigen visie?
Het terug gezond worden van de mensen word inderdaad steeds meer uit het oog verloren,soms zo erg dat er amper echt naar de klachten geluisterd word.
grtjs

Anoniem zei

Eén van de vele dingen die in onze maatschappij verkeerd lopen he ...
Goed dat er zo'n artikels nog eens extra in de verf gezet worden (en ons eens een beetje doen nadenken).
Enfin ... de oplossing zou moeten komen van onze politiekers ? Laat me niet lachen ... met wat zijn die bezig (buiten hun eigen postjes en zakken vullen).

Joan zei

ja, DE MACHT! Er wordt telkens wat nieuws onder de mensen gebracht of angst opgewekt om de verkoop van allerlei spullen en vooral chemische rommel te doen verkopen.
zie o.a.
http://www.tweelingziel-verbinding.info
ONTHULLENDE NIEUWSBERICHTEN
Marc, op je zoektocht naar ...
wil ik wat interessants aanreiken dat op mijn pad kwam: over La biologique totale: Info wordt weer terug geven in "de lichtbron" in Wijnegem park door Geneviève Cooreman over zelfgenezing
(ze volgde les bij Claude Sabbah)

Genezing bij Jos Loete uit Waarschoot(gegevens op vraag). Hij werkt met frequentie therapie = gebaseerd op quantum metafysica, via googlen krijg je op die manier toch ongeveer een idee in welke richting hij werkt. Met een
machine die op de behandeling van 1uur: 5 verschillende programma- pakketten doorloopt nl:
1 Immuun modulerend
2 Cellulair ontgiften
3 Virus scan
4 Versterken en boasten van de gezonde cellen + celdeling optimaliseren.
5 Energetische blokkades oplossen, niet verwerkte emotionele trauma's oplossen en onbewuste angsten oplossen.
Of via www.nico-ijff.com Biophotonen Coherentie Therapie starlight
of met Tachyon energie(nulpuntenergie) Hadiqa Quellinstraat http://www.hadiqa.be/

ALLES begint met een gedachte! Wees daar maar zeker van.
Ankertje. Gevangen in de taal. Paul Liekens

succes
Joan "I" row my boat

stefan zei

er is maar 1 conclusie te nemen ; indien mogelijk ver wegblijven van de gewone geneeskunde en ziekenhuizen. Als ze je "genezen" van de ééne aandoening ga je buiten met een andere. Er zijn alternatieven genoeg te vinden waar geldgewin niet de voornaamste drijfveer is.

Francine zei

Wegblijven bij de gewone geneeskunde zou ik niet doen , we zouden moeten op en verstandige manier een gulden middenweg vinden en niet te gemakkelijk naar pillen grijpen. Er wordt ook teveel reclame gemaakt voor medicatie wat aanzet tot!!!
Alles draait te veel om geld .

Anoniem zei

Het is te gemakkelijk om aan pillen te komen.
Dokter ik word gek van het solliciteren, dokter ik word gek van het solliciteren. Ik heb het 10x herhaald en zit nu aan de antipsychotica terwijl ik helemaal geen psychose heb of heb gehad.
Zo gemakkelijk is het om aan antipsychotica te komen.
Om nog maar te zwijgen over antidepressiva, ben je ongelukkig, mislukt in het leven, eigen schuld, maar neem maar antidepressiva zo en nu mond houden he? Durf je nog iets te zeggen, nou dan verhogen we je slaapmedicatie toch?
Chemische dwangbuis en niemand die het doorheeft of er tegen in gaat, nee dan gaan we zielig doen, och hij heeft na 10 jaar een hersentumor, wat vinden we dit erg, we willen je beter maken en dan vervolgens weer een trits pillen voorschrijven. Dan zit je er toch gewoon voor jezelf en niet voor de patiënt.
Je wil helemaal niet dat wij ons ontwikkelen, dat wij prestaties afleveren op het werk, nee je ziet ons liever gedrogeerd, suf, moeite met dingen te kunnen onthouden door medicatie. Maar dat pilletje van jou, daar moet je allang aan gewend zijn.
Je kunt mensen gemakkelijk verschillende diagnoses aanpraten tot aan PTSS toe. Vroeger hadden oorlogssoldaten dit, maar kijk er niet van op als een willekeurige buurman PTSS heeft. Omdat hij het zich heeft laten aanpraten. En een trits aan diagnoses, die allemaal niet kloppen. Er lijkt geen einde aan te komen. Wachtlijsten van zorg voor mensen die een einde willen maken aan hun leven en jij denkt dat ze jou een spuitje geven om je euthanasie te geven? Denk je werkelijk dat het zo gemakkelijk gaat? Dat doen psychiaters echt niet zo maar.