Over mij

Mijn foto
Een goedgevulde boekenkast, de geur van oude boeken... uitnodigend, vol met - mogelijks interessante - wetenswaardigheden. Mijn interesses gaan vooral naar natuurgeneeskunde, meer bepaald homeopathie, craniosacraal therapie en voetreflexologie maar ook naar fotografie, computer en alles wat er in en om een mens heen plaatsvindt.

donderdag 26 mei 2011

Homeopathie werkt niet

Je kon er niet naast kijken; het stond in elke krant en elk tv-journaal bracht het grote nieuws:
 
Het staat nu zwart op wit: HOMEOPATHIE WERKT NIET.
Men vond geen studies die de werking van homeopathie konden aantonen.
 
Geen verassend bericht; exact wat men kon verwachten van officiele instanties.  Ik kan ook nu al voorspellen dat er NOOIT een berichtgeving zal komen (vanuit officiele hoek) die het tegendeel zal bewijzen.
Stel je de gevolgen eens voor wanneer wordt aangetoond dat mensen (echt) kunnen genezen worden met producten die slechts enkele centen kosten en waar men bovendien geen patent op kan nemen...  Vergelijk dit met de miljardenomzet die farmaceutische bedrijven jaarlijks hebben dankzij de verkoop van hun gepatenteerde producten (die meestal niet verder komen dan het onderdrukken van symptomen...) dan is het de logica zelf dat men nooit zal toestaan dat de positieve werking van homeopathie wordt gepromoot.
 
Hoe dan ook, voor zij die 'geen positieve studies konden vinden'... wel, ze hebben slecht gezocht.
Op onderstaande links kan je er tientallen vinden.  Veel leesplezier!
 

2 opmerkingen:

francine zei

Dat Homeopathie niet werkt is vlug gezegd, en dat je er moet in geloven eer het werkt ook!! Maar in de dierengeneeskunde wordt het ook gebruikt met succes, hoe leg je dat uit?
Er zijn een hele hoop mensen die alleen iets geloven dat je wetenschappelijk kunt bewijzen, vind ik heel zielig.

Ann zei

Spijtig voor hen die homeopathie geen kans geven ... ze kunnen er dan ook niet door geholpen worden!